Hírek

 • A Ferences Ösztöndíj Alapítvány egy jótevőjének erre irányuló célzott támogatása révén lehetőséget biztosít egy 13 és 15 év közötti tanulónak, aki valamely ferences fenntartású iskolában tanul, hogy a 2024-2025-ös tanévben tanulmányait a PACT katolikus iskolaszövetség londoni iskolájában (fiú esetében: THE CEDARS SCHOOL, lány esetében THE LAURELS SCHOOL) végezhesse. (https://www.pactschools.org.uk/). A támogató a tanulónak minden ehhez szükséges forrást biztosít (tandíj, utazási költségek, ellátás díja, biztosítás, taneszközök, zsebpénz stb.). Az Alapítvány a pályázaton nyertes tanuló számára a 2023-2024-es tanév második félévében felkészítő foglalkozásokat biztosít a tanuló iskolájában.

  Figyelem! Az angliai középiskolai tanulmányok folytatására szóló pályázat benyújtásának határideje: 2023. december 15.

  Bővebben
 • A 2022-2023-as tanév ösztöndíjprogramjának jubileumi projektnapján a program két alapító tagját, Lakatos Benjamint és Dobszay Benedek OFM-et kérdeztük a program elmúlt tíz évéről és a jövőbeli tervekről. A videóban Bodó Márton, a program szakmai vezetője szólal még meg és az egyik ösztöndíjasunk, Tódor Álmos számol be az ösztöndíjprogrammal kapcsolatos tapasztalatairól.

  Bővebben
 • A Temesvári Pelbárt Ferences Gimnáziumban rendezték meg május 17-én a 2022-2023-as tanév Ferences Ösztöndíjprogramjának projektnapját. Az idei esemény azért is volt különleges, mert nemcsak az ösztöndíjprogram jelenlegi évét zárták le vele, hanem a program tízéves jubileumát is most ünnepelték.

  Bővebben
 •  

  Köszönjük, ha adója 1%-át a Ferences Alapítványnak, a +1%-ot pedig a Magyar Katolikus Egyház részére ajánlja fel!

   

  Ferences Alapítvány

  Adószám: 18209778-1-41

  Bővebben
 • Elindult a Ferences Ösztöndíjprogram 2023/2024-es tanévének pályázási időszaka.

  A pályázattal kapcsolatos újdonságok a következők:

  Bővebben

További híreink