2019-es nyári ifjúsági programok támogatása

A Ferences Rendtartomány 2019 nyarán is számos eseményt szervez az ifjúság számára. Huszonötödik alkalommal kerül megrendezésre a Ferences Gyalogos Zarándoklat, emellett folytatódnak a kárpátaljai hittantáborok is. A rend nyári programjaihoz a Ferences Alapítványon keresztül várjuk a nagylelkű támogatók adományait!


 

Kevesebb, mint két hét múlva kezdetét veszi a nyári szünidő, amely minden iskolás számára a kikapcsolódásról, a pihenésről szól. A ferences fenntartású intézmények is sokféle programmal készülnek a vakáció idejére: nemcsak a diákok számára, hanem a ferences plébániákon szolgáló ministránsoknak is szerveznek eseményeket, illetve jubileumi útjára indul a Ferences Gyalogos Zarándoklat. Alapítványunk a ferences rend központi alapítványa, így idén nyáron is fogadja azon adakozók támogatását, akik szeretnének részt vállalni ezen programok megvalósulásában. 2019 nyarán adományozóink az alábbi programokat segíthetik:

 

Ferences Gyalogos Zarándoklat 
Szintén huszonötödik alkalommal szervezik meg a rendtartomány egyik legnagyobb eseményét, a mátraverebély-szentkúti zarándoklatot, amely augusztus 15-én indul Esztergomból és 20-án ér véget a nemzeti kegyhelyen. 

Hittantáborok a határon túl
A kárpátaljai misszióban szolgáló ferencesek minden évben több hittantábort is szerveznek, hogy a plébániára járó gyermekek számára tartalmas időtöltést biztosítsanak a nyári szünet idejére. A negyven-ötven fős táborok nagy élményt jelentenek a fiataloknak; a testvérek szeretnék, ha minél többen, akár olyanok is részt vehetnének rajtuk, akiknek anyagi lehetőségei korlátozottak.  

 

 

Közösségi szolgálat Kárpátalján
A 2018-2019-es tanévtől kezdődően az esztergomi ferences középiskola diákjai közül néhányan Kárpátalján végezték közösségi szolgálatukat. A Zarándy Kleofás OFM által szervezett utazások nagy népszerűségnek örvendtek a tanulók körében. Az érdeklődő diákok a nyár folyamán egy teljes hetet fognak Kárpátalján tölteni, hogy bekapcsolódva a misszió életébe, segítsék az ott szolgáló ferencesek munkáját.  


Mindezen célokra alapítványunk összesen másfél millió forintnyi összegben gyűjt felajánlásokat. Adományaikat 2019. szeptember 30-ig várjuk az alábbi módokon: 

- banki utalással: a 11600006-00000000-49195664 számlaszámra,
- az alapítvány új honlapján bankkártyával, itt: Támogatás
- sárga csekken (az alapítvány honlapján lehet igényelni, ezek után kipostázzuk a megadott postacímre),
- bankkártyaterminálon keresztül (tízezer forint feletti adományozás esetén, alapítványunk székhelyén)
 
Alapítványunk közhasznú: cégek, szervezetek számára az adományozásról igazolást tud kiállítani a társasági adóalap csökkentésének igénybevételéhez; a honlapon keresztül való adományozáskor vagy a megadott elérhetőségek bármelyikén lehetőségük van ezt kérni.
Adományaikat előre is hálásan köszönjük a támogatott fiatalok és családjaik nevében is, Isten fizesse meg!


Ferences Alapítvány, 2019