Gyűjtés

 • Egytál – melegétel rászorulóknak

  Trans

  „...amit e legkisebb testvéreim közül eggyel is tettetek, velem tettétek.” Mt 25,40

 • A ferencesek fenntartásában működő intézmények támogatása

  Trans

  A Ferences Alapítvány évről-évre támogatja a Magyarok Nagyasszonya Ferences Rendtartomány fenntartásában lévő intézményeket.

 • Alapítvány működésének támogatása

  Trans

  Az Alapítvány mindennapi működése folyamatos költséget jelent számunkra, a közhasznú tevékenységek szervezését segítését az alapítvány munkatársai, önkéntesei segítik. A működést adományokból és pályázatokból igyekszünk biztosítani.

 • Barsi Balázs atya konferenciabeszédeinek közvetítése

  Barsi Balázs OFM 1990 óta tart konferenciabeszédeket a belvárosi ferences templomban, minden év nagyböjti és adventi időszakában. Alapítványunk jóvoltából, a Rendtartomány 2019 nagyböjtjében is élőben közvetíti Balázs atya beszédeit, Youtube-csatornáján keresztül. A közvetítések korszerű és minőségi megvalósítására és az alapítvány működésére ezúttal gyűjtést indítunk. 

 • Kárpátaljai ferences misszió támogatása

  Trans

  A ferencesek korábbi missziójuk elüldözése után 1989-ben tértek vissza Nagyszőlősre, azóta végeznek lelkipásztori munkát Kárpátalján. A nagyszőlősi lelki élet mellett a ferencesek további környező, magyarok lakta települések plébániáit vezetik, illetve közvetlenül vagy közvetetten működtetnek Rehabilitációs Központot, lelkigyakorlatos házat és Szociális Karitatív Központot. Ez utóbbi keretében üzemel egy napi 170 adag étel kiosztását végző szegénykonyha is.  

 • Autista Segítő Központ támogatása

  Trans

  A Ferences Alapítvány évről évre adományt továbbít az Autista Segítő Központ részére. Az Intézményegyüttes munkája Magyarországon páratlan, ugyanakkor komoly anyagi terhet ró a fenntartóra illetve a családokra is. Ennek enyhítéséért tartunk adománygyűjtést, amellyel az intézmény működését, igy az autista gyermekeket közvetlenül támogatjuk.

  Adományaikat köszönjük, Isten fizesse meg!

 • Kilátó Ferences Mentálhigiénés és Lelkigondozói Szolgálat támogatása

  Trans

  A Kilátó Ferences Mentálhigiénés és Lelkigondozói Szolgálat finanszírozását 2016-tól a Ferences Alapítvány átvállalta a Ferences Rendtartománytól. A Budapesti Országúti Ferences Plébánián már évek óta működő program 2017 elején Szegeden is elindult a helyi ferences atyák és más szakemberek vezetésével.