1%-felajánlás a Ferences Ösztöndíj Alapítvány javára

A Ferences Ösztöndíj Alapítvány 2018-ban először fogadhat 1% felajánlásokat. Alapítványunk az ösztöndíjprogram lehetőségével a ferences nevelési és oktatási munkát támogatja.


A ferencesek fenntartásában működő három gimnázium (a szentendrei Ferences Gimnázium, az esztergomi Temesvári Pelbárt Ferences Gimnázium és a budapesti Szent Angéla Ferences Általános Iskola és Gimnázium) vesz részt abban a 2013 óta működő ösztöndíjprogramban, amely a tehetséggondozást, valamint a tanulási nehézségekkel küzdő tanulók felzárkóztatását szolgálja. 
A Ferences Ösztöndíj Alapítvány fő tevékenységén belül az említett iskolák tanulói két kategóriában pályázhatnak az ösztöndíj elnyeréséért. A sikeres jelentkezést követően a diákok mentortanárokat választanak maguk mellé, akik az év folyamán segítik őket. Az ösztöndíjasok félévente legalább hat óra időtartamban tartanak felzárkóztató foglalkozást fiatalabb diákoknak. A kommunikációs tréningen való részvétel mellett egy projektmunka, vagy egy tanulási tervezet teljesítése vár a tanulókra. A kutatási munkák eredményét a Ferences Tehetségnapon mutatják be. 

A tanuláshoz szükséges segédeszközök beszerzése is az alapítvány segítségével valósul meg. Nagy hangsúlyt fektetünk a természettudományos oktatást segítő kísérleti és szemléltető berendezések fejlesztésére, és bízunk benne, hogy ennek hatására nő a tanulók érdeklődése ezen tárgyak iránt.  
A Ferences Ösztöndíj Alapítvány folyamatosan támogatja a programban résztvevő tanárok munkáját is. Emellett minden év augusztusában megszervezzük a Ferences Pedagógiai Napokat, ahol a ferences nevelési intézmények tanárai és pedagógusai gyűlnek össze, hogy a ferences közösség imaéletébe bekapcsolódva együtt készüljenek fel a következő tanévre. 
 
A Ferences Ösztöndíj Alapítvány, amelynek fő támogatója a MET Magyarország Zrt., elkötelezetten segíti a kiemelkedően tehetséges és a problémákkal küzdő tanulókat, valamint folyamatosan támogatja a ferences oktatásban dolgozó tanárok munkáját.
Alapítványunk 2018-ban először jogosult a személyi jövedelemadóból felajánlott 1%-ok fogadására. Amennyiben Ön szeretné támogatni munkásságunkat – ezáltal a ferences iskolákban tanuló diákokat –, kérjük ajánlja adója 1%-át a Ferences Ösztöndíj Alapítványnak, vagy tájékozódjon a további támogatási lehetőségekről IDE kattintva! 

Tevékenységeink az adományozók nagylelkű felajánlásai által valósulhatnak meg.

Köszönjük!   


Ferences Ösztöndíj Alapítvány – Ferences Sajtóközpont
2018