Öröm, találkozás, egytál – melegétel rászorulóknak a ferencesektől

Trans

Köszönjük adományozóinknak, hogy a felajánlott összegek által ismét többszáz nélkülöző karácsonyát tehettük szebbé. A ferences közösség tagjai minden helyszínen örömmel vettek részt az ételosztásban, a karácsonyi ünnepségen.


 

Esztergom – Szécsény: Ferences Szegénygondozó Nővérek


A Ferences Szegénygondozó Nővérek 2019 adventjében második alkalommal csatlakoztak a Ferences Alapítvány egytál–melegétel rászorulóknak kezdeményezéshez, ezúttal két helyszínen: Esztergomban és Szécsényben. Az esztergomi Ceferínó Házban tizenhat hittanos gyermeknek készültek karácsonyi vendégséggel, ezenkívül tizenöt családhoz látogattak el, hogy megajándékozzák őket élelmiszerrel, kisebb játékokkal. 
Szécsényben a nővérek által fenntartott otthonban szerveztek karácsonyi együttlétet, ahol összesen hatvan főt vendégeltek meg – köztük rászoruló, vagy betegségekkel küzdő időseket is.
 


 

Nagyszőlős


A ferencesek által működtetett nagyszőlősi szegénykonyhán az év minden napján van ételosztás. Magyar Gergely OFM a misszió jelenlegi vezetője a konyha működésével kapcsolatban elmondta: „Itt nincs kivétel, mindenkinek adunk ételt, aki kér. Karácsonykor és húsvétkor pedig egy-egy napra megváltozik itt a hangulat, ekkor ugyanis közösen, terített asztalnál étkeznek rászorulók.” 2019-ben december 21-én rendezték meg a közös karácsonyi ebédet, és összesen 191 adag ételt osztottak ki. 

 


 

Szombathely


A szombathelyi ferencesek a helyi Karitásszal együttműködve 2019 adventjében második alkalommal csatlakoztak alapítványunk programjához. Karácsonyi ajándékcsomaggal hajléktalanokat és szegény családokat segítettek, akiket emellett december 15-én ünnepi ebédre is meghívtak a szombathelyi ferences plébániára. Horváth Achilles ferences plébános a kampány utáni beszámolójában elmondta: szerették volna a hajléktalanokat is fogadni egy meleg vacsorára, de ez sajnos nem valósult meg, ezért számukra a hajléktalanszállóra vitték a melegételt. 

 

 

 


Budapest


A pasaréti ferences közösség tagjai december 20-án a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Feszty Árpád utcai intézményének karácsonyi eseményén vettek részt: énekekkel, versekkel, közös imádsággal, és finom gulyáslevessel – amelyet Attila, ferences jelölt készített – tették szebbé az összegyűlt hajléktalanok ünnepét. 

 



A Ferences Alapítvány aktuális támogatási programjairól IDE kattintva tájékozódhatnak.
 

Ferences Sajtóközpont – Ferences Alapítvány, 2020