Beszámoló a felajánlott 1%-ok felhasználásáról

Az alapítványunknak felajánlott személyi jövedelemadó egy százalékokat minden évben különböző nagyobb tevékenységek megvalósítására fordítjuk. 2016-ban egy, a Magyarok Nagyasszonya Ferences Rendtartomány fenntartásában működő budapesti gimnázium berendezése és technikai felszerelése újulhatott meg, illetve a megvalósult természettudományos laborfejlesztés projektünk egy részét is ebből finanszíroztuk.

Alapítványunk 2014 óta jogosult az szja 1%-ok fogadására, és már az első évben is nagy mértékű támogatást kaptunk ez által az adományozási forma által. Ezen összegekből minden évben más és más tevékenységünkre összpontosítva valósítunk meg nagy léptékű fejlesztéseket, legyen szó a Kárpátalján nehéz helyzetben élők felkarolásáról vagy a gyöngyösi Autista Segítő Központban végzett munka megsegítéséről.

Ezúton szeretnénk megköszönni támogatóinknak a 2015-ben felajánlott 1%-okat. Az akkor alapítványunkhoz ily módon beérkezett összeget 2016-ban a budapesti Szent Angéla Ferences Általános Iskola és Gimnázium berendezésének korszerűsítésére, valamint a természettudományos laborfejlesztések projektünk keretének kiegészítésére használtuk fel. A támogatás keretein belül az iskolában két alsós és két felsős osztályterem bútorzatát modernizálták; udvari padokat, táblákat, fénymásológépeket, projektorokat és laptopot szereztek be az iskola munkatársai. A természettudományos laborok fejlesztésére indított projektünkben egy Geiger–Müller-számláló megvásárlását tették lehetővé az 1%-okból beérkezett felajánlások.

Alapítványunk tevékenységei között a rendtartományhoz kapcsolódó köznevelési munka támogatása is fontos szerepet játszik. Az intézmények állapotát folyamatosan figyelemmel kísérjük, hiszen a szépen kialakított környezet az oktató-nevelő munka fontos alkotóeleme. Köszönjük támogatóinknak, hogy felajánlásaikkal hasonló projektek megvalósítására adnak lehetőséget.

 

Varga Mónika – Ferences Sajtóközpont, Ferences Alapítvány



 

Hasonló tartalom